תקרית חריגה התרחשה בבית הספר מקיף זילברמן בבאר שבע, כאשר תלמידה משכבת ז' ממוצא ערבי קראה קריאות בעד שחרור פלסטין והציגה את חיילי צה"ל כרוצחים. האירוע התחיל במהלך שיעור, כאשר התלמידה אמרה "פרי פלסטיין" וטענה שחיילי צה"ל פוגעים באזרחים. הדברים שהיא אמרה הופצו במהירות בקבוצות הוואטסאפ של תלמידי בית הספר, מה שגרם לעשרות תלמידים להתגודד בסמוך לכיתתה בהפסקה.
המפגש ההמוני הוביל לכך שהתלמידים הזועמים החלו לשיר שירי גנאי כנגד ערבים, כולל קריאות כמו "שיישרף לכם הכפר". האירוע המשיך להתגלגל במשך כמעט שעה, כאשר התלמידה המבוהלת מיהרה להתקשר להוריה על מנת שיגיעו לאסוף אותה מחשש שהמצב יתדרדר לאלימות פיזית. הוריה של התלמידה הגיעו במהרה לבית הספר וליוו אותה אל מחוץ למתחם הלימודים תחת השגחה של הצוות החינוכי.
בית הספר פרסם מיד לאחר האירוע הודעה להורים, שבה נכתב כי מדובר באירוע חריג של אמירות קיצוניות שאין להן מקום בבית הספר. בית הספר הדגיש כי למרות המהומה הרבה, לא הייתה אלימות פיזית במהלך האירוע, וכי כל האירועים היו מילוליים בלבד. עוד נמסר שהמקרה נמצא בטיפול משותף עם הנהלת משרד החינוך והרשות המקומית, כדי למנוע חזרה של מקרים דומים בעתיד.
האירוע עורר הד תקשורתי חזק, במיוחד לאחר שתלמידים העלו לרשתות החברתיות סרטונים שבהם נראו הקהל ההמוני שר ומניף את ידיו תוך כדי קריאות גנאי. הסרטונים זכו לשיתופים רבים ברשתות החברתיות והציתו דיון ציבורי סוער סביב יחסי יהודים-ערבים במערכת החינוך הישראלית.
בין ההורים שלקחו חלק בדיון הציבורי שהתפתח, היו כאלה שהביעו תמיכה בתגובה של התלמידים וטענו כי אמירותיה של התלמידה היו בגדר הסתה כנגד צה"ל והחיילים, במיוחד לאור המתיחות הפוליטית והביטחונית באזור. הורה אחד אמר: "אי אפשר לצפות שהתלמידים שלנו ישתקו כשמישהו תוקף את חיילי צה"ל, שמגנים על כולנו. הקריאות שהם השמיעו הן תגובה טבעית לרגשות הכעס והפגיעה שהם חשו".
מצד שני, הורים אחרים קראו להרגעת הרוחות וטענו כי יש להתמודד עם הנושא בצורה מחנכת ולא דרך הסתה הדדית. אחת האימהות אמרה: "הילדים צריכים ללמוד לחיות ביחד, ולא להיכנס לאמירות מסוכנות שמלבות את השנאה. זו הייתה טעות מצד התלמידה, אבל הדרך להתמודד עם זה היא דרך חינוך לערכים של סובלנות וכבוד הדדי, ולא דרך הפגנות ושירי גנאי".
הנהלת בית הספר פעלה באותו יום כדי להחזיר את השקט למוסד החינוכי, כולל שיחות אישיות עם תלמידים שהיו מעורבים במהומה. בנוסף לכך, התקיימו שיחות חינוך בכיתות על ערכים של דו-קיום וכבוד לזולת. המנהל של בית הספר אמר כי "החינוך לערכים של שוויון, כבוד וסובלנות הוא נושא מרכזי עבורנו, ואנחנו לא נרשה שקריאות קיצוניות, מכל צד, יהפכו לחלק משגרת הלימודים שלנו".
אירוע זה מצטרף לרשימת אירועים דומים שקרו במקומות שונים בארץ, וממחיש את המתח הקיים במערכת החינוך בין מגזרים שונים בחברה הישראלית. משרד החינוך פרסם הודעה שבה נאמר כי המשרד יפעל יחד עם בתי הספר וההנהלות המקומיות כדי לקדם תכניות חינוכיות שידגישו את חשיבות הדו-קיום והכבוד ההדדי בין תלמידים מכל המגזרים.
מעבר לכך, המקרה הזה משקף את החשיבות הרבה של השיח המוסרי והערכי בתוך בתי הספר, במיוחד בזמנים רגישים מבחינה פוליטית וביטחונית. לאור התגובות הסוערות מצד התלמידים והוריהם, ישנו צורך דחוף לייצר סביבה חינוכית המקדמת הבנה בין תרבותית ומונעת מהשנאה להרים ראש.
התקרית במקיף זילברמן בבאר שבע הדגישה את המתח החברתי העמוק שעדיין קיים בישראל, בין קבוצות שונות, והצורך ההולך וגובר במערכת חינוך שמחנכת לערכים של סובלנות, הבנה וקבלה של האחר. המקרה מהווה תזכורת לעובדה שכולנו חלק מחברה משותפת שזקוקה לשיח בונה ומחבר, ולא לכזה שמפריד ומלבה אש.