שוכרים ובעלי דירות שגרים באזורים שסופגים ירי רקטות מחפשים ערים בטוחות יותר, והיצע הדירות להשכרה בהם גדל, מחירי השכירות מגיבים בהתאם, ובין השאר משקפים ירידה חודשית של 2.8% בתל אביב, מנכ"ל וויצ'ק: "אנו מניחים שייווצר שוק של שכירות משנה לטווח קצר"
הבדיקה התמקדה, בין היתר, בשינוי בהיצע הדירות מאז 7 באוקטובר, ומראה כי העלייה ניכרת גם באוקטובר עצמו. כך למשל, מספר הדירות היומי הממוצע שהוצעו להשכרה באשקלון זינק ב–100% בימים האחרונים של החודש (29–31 באוקטובר), לעומת השבוע שקדם לו (22–28 באוקטובר). בשבוע האחרון היצע הדירות הממוצע בעיר היה 35 דירות, לעומת 17 דירות בממוצע שהוצעו בעיר בשבוע הקודם.
עיר נוספת שבה היצע הדירות להשכרה עלה בחדות היא אשדוד. בין שני השבועות האחרונים של אוקטובר, עלה בה היצע הדירות להשכרה ב–94%. בשבוע האחרון הוצעו להשכרה באשדוד 23 דירות בממוצע ביום, לעומת 12 דירות בממוצע ביום שבוע קודם לכן.
בשני השבועות האחרונים של אוקטובר גדל היצע הדירות להשכרה גם בירושלים (ב–47%) ובחיפה (ב–50%). תל אביב, שבה היצע הדירות הכוללות ממ"ד הוא מהנמוכים בישראל (28%), רשמה גם היא עלייה ניכרת של 22.5% בהיצע הדירות להשכרה שיצאו לשוק בשבועיים האחרונים של אוקטובר — וזינוק של 93.3% לעומת אוקטובר 2022.
"אנו מבחינים בשינויים בשוק באזור המרכז", אמר מנכ"ל WeCheck, רמי רונן. לדבריו, "בעקבות ירי הרקטות לעבר גוש דן והדרום אנו מבחינים בבעלי דירות שמחפשים מגורים זמניים ביישובים בטוחים יותר, ומציעים את הדירות שבבעלותם לשכירות. גם סטודנטים שחתמו על חוזי שכירות לקראת שנת הלימודים האקדמית מנסים להציע את הדירות בשוק משנה — כי המלחמה מאיימת כעת על חידוש הלימודים. אנו מניחים שהמצב הזה ייצור גם שוק משני של שכירות לטווח קצר".
נתונים נוספים שעולים מהבדיקה שביצעה WeCheck נוגעים למחירי השכירות, שגם הם הושפע מהמלחמה. באוקטובר נרשמו ירידות מחירים ביחס לספטמבר בתל אביב, בראשון לציון, בהרצליה ובפתח תקווה.
מחירי השכירות בתל אביב, למשל, ירדו ב–2.8% בתוך חודש — ממחיר ממוצע של 7,057 שקל בספטמבר ל–6,857 שקל באוקטובר. ירידות במחירי השכירות בשיעורים גבוהים יותר רשמה הרצליה (3.9%) — מ–6,689 שקל בספטמבר ל–6,430 שקל באוקטובר. בראשון לציון ירדו מחירי השכירות ב–2.5% באוקטובר לעומת ספטמבר, ובפתח תקווה ירדו מחירי השכירות ב–2% בתוך חודש.