מחר בבוקר, בשעה 6:00, צפויה להתחיל שביתה כללית רחבה במשק הישראלי, שתכלול מגוון רחב של מגזרים ציבוריים ופרטיים. שביתה זו, אשר מתקיימת על רקע תחושת תסכול והפקרות נרחבת בנוגע להתנהלות הממשלה בסוגיית החטופים והעקורים, צפויה לשבש את חייהם של מיליוני אזרחים ברחבי המדינה.
במסגרת השביתה, ייסגרו משרדי הממשלה, גני הילדים יושבתו בשל שביתת הסייעות, ובתי הספר יפסיקו את הלימודים בשעה 11:45. הרשויות המקומיות גם הן יצטרפו לשביתה, כאשר רבות מהן כבר הודיעו על הפסקת הפעילות המנהלית שלהן למשך כל היום. העיריות הגדולות, כמו תל אביב, הרצליה, רעננה וכפר סבא, כבר הכריזו על סגירת משרדים וביטול קבלת הקהל.
השביתה אינה מוגבלת למגזר הציבורי בלבד, והיא צפויה לכלול גם את המגזר הפרטי. רשת BIG, אחת מהרשתות הקמעונאיות הגדולות במדינה, הודיעה על סגירת כל המרכזים המסחריים שלה, כולל החנויות והחניונים, כחלק מהשתתפותה בשביתה. גם שדה התעופה בן גוריון, אחד ממרכזי התעבורה החשובים ביותר בארץ, יצטרף לשביתה החל משעה 8:00 בבוקר. חברות התעופה הישראליות כבר הודיעו על הקדמת חלק מהטיסות, אך יש להיערך לשיבושים אפשריים בפעילות השדה, כולל עיכובים בשירותי פריקת מזוודות ושירותי צ'ק אין.
יו"ר ההסתדרות, ארנון בר-דוד, נושא תפקיד מרכזי בארגון השביתה. בהצהרה מיוחדת שהתקיימה אתמול, הוא הכריז כי "המשק הישראלי כולו ישבות מחר". בר-דוד הדגיש כי ההחלטה לשבות התקבלה לאחר שיחות רבות עם גורמים שונים, כולל קצינים ואנשי ציבור, שהביאו אותו למסקנה כי הממשלה אינה נוקטת צעדים ראויים בסוגיית החטופים. הוא הצהיר כי רק התערבות מאסיבית מצד ההסתדרות יכולה לזעזע את המערכת ולהביא לשינוי.
השביתה מתפרשת גם על תחום האקדמיה, כאשר אוניברסיטת רייכמן הודיעה כי תשבית מחר את הלימודים והעבודה למשך 24 שעות. בהחלטה זו, מבקשת הנהלת האוניברסיטה להביע מחאה על מדיניות הממשלה, שלטענתם מעמידה את חיי החטופים בסכנה קיצונית. גם במגזר העסקי הפרטי ישנם עסקים רבים שהודיעו על הצטרפות לשביתה. רשת אגאדיר, לדוגמה, הודיעה כי סניפיה בתל אביב יהיו סגורים הערב.
במקביל, מתקיימת תמיכה נרחבת מצד ראשי רשויות מקומיות בשביתה. המועצות האזוריות בני שמעון, אשכול ועמק יזרעאל הצטרפו לשביתה כאות הזדהות ותמיכה במשפחות החטופים. ראש המועצה האזורית אשכול, גדי ירקוני, הצהיר כי "החובה המוסרית שלנו היא להחזיר את החטופים הביתה". שלומית שיחור רייכמן, ראשת המועצה האזורית עמק יזרעאל, הוסיפה כי "זה לא עניין פוליטי, זה עניין של אנושיות, של חיים ומוות! אזל להם הזמן וצריך להחזיר אותם בשלום הביתה".
גם המגזר העסקי מגלה נכונות להצטרף לשביתה. חברת הספנות הגדולה "צים" הודיעה לעובדיה לא להגיע מחר למשרדים, ומנכ"ל החברה, אלי גליקמן, הדגיש את תמיכתו במאבק. בנוסף, ראש עיריית הרצליה, יריב פישר, הודיע על ביטול כל אירועי התרבות בעיר והצטרפות לשביתה. לדבריו, "חובתנו להיות בצד הנכון של ההיסטוריה". הוא קרא לכל ראשי הרשויות להגיע לכנס חירום שיתקיים הערב ולתמוך בהחלטה לשבות.
עולם התרבות בישראל גם הוא לא נשאר אדיש למתרחש. תיאטרון הקאמרי, הבימה וצוותא הודיעו על ביטול הצגות שתוכננו להערב, ורשת בתי הקולנוע "לב" תסגור את שעריה החל משעה 17:00. המסעדות של חיים כהן, אייל שני, רותי ברודו, משייה ובסטה, כמו גם עסקים נוספים, צפויים גם הם לסגור את שעריהם הערב כאות הזדהות.
בתי החולים מצטרפים גם הם למחאה. בבית החולים איכילוב בתל אביב התכנסו אתמול עובדי המקום לדקת דומייה כדי להרכין ראש לזכר הנרצחים ולקרוא לשחרורם של כל החטופים מהשבי. הנהלת בית החולים שיבא הודיעה כי תשתתף בשביתה מחר, תוך הבהרה כי "חובתנו הראשונה והיסודית היא להגן, לשמור ולהציל חיי אדם".
בסופו של יום, השביתה הזו משקפת את תחושת הזעם והתסכול הגוברת בקרב הציבור הישראלי. ההתאגדות הרחבה של המגזרים הציבוריים והפרטיים, יחד עם התמיכה הרחבה מצד ראשי רשויות מקומיות, מראה על כוונה רצינית להביא לשינוי מהותי במדיניות הממשלה ולדרוש פתרונות מיידיים. ההפגנה המרכזית שתתקיים הערב בשעה 19:00 בשער בגין מול הקריה בתל אביב, צפויה להיות אירוע מכונן במאבק הציבורי הזה. הציבור הרחב מוזמן להשתתף ולהביע את מחאתו למען החטופים, העקורים, ולמען עתיד המדינה כולה.