בבית החולים סורוקה בבאר שבע התרחש מקרה חריג וחמור, שבו תושב העיר איים באקדח על איש צוות רפואי ממוצא ערבי. הגבר, שהתלווה לאשתו שהייתה לקראת ניתוח, סירב לאפשר לאח ממוצא ערבי להשתתף בטיפול באשתו, ובמחאה הרים את חולצתו והראה את אקדחו האישי אותו הוא מחזיק ברישיון. החשוד נעצר, נחקר, ונשקו נתפס על ידי המשטרה.
האירוע התרחש כאשר הגבר, תושב באר שבע, התנגד לכך שאשתו תטופל על ידי רופא או איש צוות ממוצא ערבי, תוך שהוא מסמן לעבר אקדחו ומביע עמדה גזענית כלפי חבר הצוות. הוא הצהיר בפני האח: "אתה לא תיכנס לניתוח של אשתי, יש לי בעיה עם ערבים". אף על פי שהאקדח לא נשלף בפועל, הפעולה בה הרים את חולצתו והציג את הנשק נתפסה כאיום, ועל כן הוזעקו כוחות משטרה למקום.
החשוד נעצר במקום האירוע, נחקר במשטרת באר שבע, ושוחרר בתנאים מגבילים, כאשר נשקו נלקח ממנו להמשך חקירה. בית החולים סורוקה, שבו התרחש האירוע, גינה את המעשה בכל תוקף, והנהלת בית החולים הביעה תקווה שרשויות החוק ימצו את הדין עם הפוגע. בהצהרה שפרסמה הנהלת בית החולים נמסר: "אנו מגנים כל גילוי של אלימות, ובמיוחד כאשר מדובר על רקע גזעני. איש צוות שהותקף בשל מוצאו זכאי להגנה מלאה ואנו מצפים מרשויות החוק לפעול בהתאם."
אירוע זה אינו עומד לבדו, ובמהלך השבועות האחרונים התרחשו מספר מקרים של אלימות נגד צוותים רפואיים במוסדות בריאות ברחבי הארץ, דבר שמעורר דאגה רבה בקרב הנהלת המוסדות הרפואיים והציבור הרחב. המרכז לנפגעי גזענות, מייסודו של המרכז הרפורמי לדת ומדינה, הגיב לאירוע בזעם, וטען כי מדובר במעשה שחוצה קווים אדומים ופוגע בבסיס תחושת הביטחון של הצוותים הרפואיים והמטופלים כאחד.
בהודעת המרכז נמסר: "זהו אירוע חמור שממחיש את ההקצנה המסוכנת של תופעת הגזענות בחברה הישראלית. כאשר ההסתה הגזענית חודרת אל מקומות כה רגישים כמו בתי חולים ומרפאות, היא עלולה לגרום לפגיעה ישירה באלו שתפקידם להעניק טיפול רפואי ולשמור על בריאות הציבור, ללא הבדל דת, גזע או מוצא. יש לזכור כי בתי החולים הם מרחבים בטוחים, בהם יש להבטיח לכל מטופל זכאות לשירות רפואי שוויוני."
המרכז לנפגעי גזענות קרא להמשך המאבק בתופעת הגזענות במערכת הבריאות, והדגיש את הצורך הדחוף לחינוך ציבורי בנושא ולפעולה אקטיבית למניעת הישנות של מקרים דומים בעתיד. האירוע מעיד על מגמה מדאיגה של גזענות שהולכת ומתפשטת במקומות העבודה ובחברה בכלל, במיוחד כאשר מדובר במוסדות קריטיים כמו בתי חולים, שבהם אנשים מכל שכבות החברה זקוקים לשירותי בריאות ללא קשר למוצאם או לדתם.
במקביל, קיים דיון רחב יותר בחברה הישראלית בנוגע לאלימות המופנית כלפי צוותים רפואיים, כאשר מקרים נוספים של תקיפות בבתי חולים מעוררים קריאות להחמרת הענישה נגד תוקפים.