דמי חסות בבאר שבע

קרדיט דוברות המשטרה

בסיומה של חקירה שנוהלה בתחנת באר שבע בחשד לסחיטת דמי חסות של בעל מסעדה בעיר לצורך מתן שירותי שמירה בניגוד לחוק, הוגשה הצהרת תובע לקראת הגשת כתב אישום ובקשת מעצר עד תום ההליכים נגד חשוד, תושב העיר, שנעצר במסגרת החקירה.

מפקד תחנת באר שבע, נצ"מ שלומי דראי: "מלחמה חסרת פשרות נגד עבירות של סחיטת דמי חסות".
משטרת תחנת באר שבע פתחה בחקירה בעקבות דיווח שהתקבל במהלך החודשים האחרונים אודות אירועי הצתה וגרימת נזק  למסעדה ברחוב רינגלבלום בעיר באר שבע שכללו, בין היתר, ניפוץ ויטרינות והשחתת ציוד שישמש לתפעול המקום.
בהתאם למדיניות חסרת הפשרות בלחימה בתופעת "הפרוטקשיין" ועבירות של סחיטה באיומים שהתווה מפקד המחוז- ניצב אמיר כהן, הנחה מפקד המרחב תנ"צ אפי שימן להשתמש בכל האמצעים הנדרשים על מנת לאתר את מבצע העבירה, לחקרו ולמצות עמו את הדין.
בתוך כך, פעלו חוקרי ובלשי תחנת באר שבע באופן סמוי, תוך שימוש במגוון אמצעים, על מנת לאסוף ראיות מפלילות נגד תושב העיר באר שבע, שעל פי החשד, ניסה לאיים ולסחוט את בעל העסק בכוונה כי הבעלים ישלם דמי חסות תחת מסווה של שירותי שמירה עבור בית העסק.
במסגרת החקירה עלה כי החשוד נפגש עם הבעלים מספר פעמים וקיבל לידיו דמי חסות של עשרות אלפי שקלים תחת מסווה של שירותי שמירה בניגוד לחוק.
במהלך החקירה והפעילות הסמויה, ביצעו שוטרי תחנת באר שבע את מעצרו של החשוד במפגש האחרון בין השניים, בחודש אוגוסט, בהם נדרש בעל העסק להעביר את הכספים אל החשוד.
מעצרו של החשוד, בשנות ה 50 לחייו, הוארך מעת לעת ע"י בית משפט השלום בבאר שבע, ובסיומה של החקירה וגיבוש תשתית ראייתית לכאורית נגדו, הגישה פרקליטות מחוז דרום (פלילי), הצהרת תובע ומעצרו הוארך ע"י בית משפט השלום בבאר שבע.
מחר יוגש נגד החשוד, ע"י פרקליטות מחוז דרום, בהתאם לתשתית הראייתית, כתב אישום ובקשת המשך מעצרו עד לתום ההליכים.
מפקד תחנת באר שבע, נצ"מ שלומי דראי:
"מרחב הנגב של המחוז הדרומי ימשיך במלחמה חסרת הפשרות בתופעות אלימות של גביית דמי חסות, זאת בהתאם למדיניות של מפקד המחוז והמרחב, וישקיע את מירב המאמצים והאמצעים הנדרשים, גלויים וסמויים, על מנת לאתר מחוללי פשיעה הפוגעים בציבור ורכושו.
כל תלונה שתתקבל במשטרה תטופל באופן מקצועי ומהיר על מנת למגר כל תופעת פשיעה במטרה להעמיד את העבריינים לדין ולהרחיקם מהחברה."
מאמרים שאולי יעניינו אתכם
משטרת ישראל מבקשת את עזרת הציבור באיתור הנעדר יבגני בלייב, תושב באר שבע
נעדר יבגני בלייב קרדיט משטרת ישראל

משטרת ישראל מבקשת את עזרת הציבור באיתור הנעדר יבגני בלייב, תושב באר שבע

עיריית באר שבע גני הילדים בסכנת סגירה
גן ילדים

משבר המחסור בצוותי חינוך בגני הילדים עולה מדרגה: בעקבות החלטת משרד החינוך המחייבת הצבת שתי תומכות חינוך בגני ילדים בהם - קראו עוד

תושבי באר שבע והנגב חשודים בהונאת ענק
משטרת באר שבע

חקירה נרחבת של רשות המסים חושפת פרשה חמורה של הפצת חשבוניות פיקטיביות בהיקף של עשרות מיליוני שקלים, בה מעורבים תושבי - קראו עוד

שני עסקים בבאר שבע נסגרו לאחר שהעסיקו שוהים בלתי חוקיים
קרדיט-משטרת ישראל

שני בתי עסק בבאר שבע – נגריה ומרכול – נסגרו בצו מנהלי ל-30 יום, לאחר שהתברר כי העסיקו שוהים בלתי - קראו עוד

רכבת ישראל מחדשת את המסילות בבאר שבע – רכבות חשמליות ושירות משופר
רכבת ישראל

משרד התחבורה ורכבת ישראל ממשיכים לקדם את מהפכת החשמול, במטרה לשפר את שירות הנסיעות, להפחית את זיהום האוויר ולהגדיל את - קראו עוד

ירידות בשוק הנדל"ן בבאר שבע
באר שבע

שוק הנדל"ן בדרום הארץ ממשיך לייצר כותרות: בזמן שמחירי הדירות בבאר שבע נמצאים בירידה מתמשכת, ישנן שכונות מסוימות בערים אחרות, - קראו עוד

באר שבע עלייה של 9% בשיעור המתגרשים ב – 2024
נתוני מתגרשים

בבאר שבע ותל אביב נרשמה עלייה של 9% במספר הזוגות שהתגרשו בשנת 2024. מנגד, דימונה בלטה במגמת ירידה, עם צמצום - קראו עוד

שכונת האנרגיה החכמה הראשונה בישראל יוצאת לדרך בבאר שבע
רוביק דנילוביץ ומאיר שפיגלר

פיילוט פורץ דרך בשכונת רמות: אנרגיה חכמה, מערכות סולאריות, ואגירה חשמלית מתקדמת

ער בן 15 מבאר שבע נעדר – המשטרה מבקשת את עזרת הציבור
הנעדר אשר סבאן קרדיט משטרת ישראל

אושר סבאן נראה לאחרונה סמוך לבית העלמין החדש בעיר. כל היודע דבר על מקום הימצאו מתבקש לפנות למשטרה.

רחוב יהודה הלוי בבאר שבע עובר שדרוג
רחוב יהודה הלוי עובר שדרוג

החל מיום ראשון, 2.2.25, יבוצעו עבודות לחידוש ושדרוג רחוב יהודה הלוי, במקטע שבין מנדלסון - דרך המשחררים.

טרגדיה ענקית: אליאב ושחף, תושבי ב"ש, נהרגו בתאונת דרכים – תיעוד התאונה
הזוג שנהרג

אליאב אבוקסיס ושחף דנינו, זוג צעיר ומאורס מבאר שבע, נהרגו בתאונת דרכים קשה בכביש 310. המשפחה והחברים המומים ומתקשים לעכל - קראו עוד

פורים 2025: לוח המסיבות והאירועים הרשמי
פורים

מחפשים את המסיבה הכי טובה בפורים? הנה הרשימה המלאה של הפסטיבלים והאירועים לחג הכי שמח בשנה!

חדשות