ביום שני (23/9/24) התקיים כנס ייחודי בנושא "מציאות חדשה, מענים חדשים" בתחום ההתמכרויות, לאור האתגרים איתם החברה הישראלית מתמודדת על רקע אירועי 7/10, מלחמת "חרבות ברזל" ומשבר הקורונה בתחומי מניעה, טיפול ושיקום.
אנשי המקצוע בתחומם דנו על ההשפעות החברתיות בשימוש בחומרים משני תודעה, בקרב נוער וצעירים וכן המענים הטיפוליים הניתנים להם. סוגיה חשובה נוספת שעלתה לדיון הינה המענים המותאמים למבוגרים ביחידה להתמכרויות, מעבר הטיפול בהתמכרויות לקופות החולים, הטיפול בהתמכרויות ופוסט טראומה. הטיפול באוכלוסיית המשתמשים באלכוהול, אופיואידים והעבודה המרתקת עם 'שומרי הסף' ביישובים השונים וחשיבותה בעבודת המניעה והאיתור.
הכנס התקיים בהובלת המנהל היישובי לביטחון קהילתי של עיריית באר שבע, גל אייבי, בתמיכת צוות מחוז דרום ובשותפות עם אגף מניעה, טיפול ושיקום ברשות הלאומית לביטחון קהילתי, האגודה לבריאות הציבור, משרד הבריאות ומשרד הרווחה.
מנהלת הרשות הלאומית לביטחון קהילתי, רונית עובדיה, מברכת ומוקירה את יוזמי הכנס שעסק בתחום עולם ההתמכרויות בימי שגרה ובפרט בחירום, "תחום ההתמכרויות הינו חלק מהמציאות החדשה בחברה הישראלית, ואנו כגוף מקצועי לאומי מעניקים את המענים המקצועיים בתחומים אלה".
חגי ברוש, מנהל תחום בכיר, פיתוח, טיפול ושיקום ברשות הלאומית לביטחון קהילתי, ציין כי "עסקנו בכנס בנושא של העברת תחום ההתמכרויות ממשרד הבריאות לקופות החולים. נושא זה מעביר את התחום ממצב של תחום שוליים למיינסטרים של הרפואה תוך פיתום מענים מיטביים, נגישות דרך הקופות למענים בכול הארץ, שידרוג המתקנים ויצירת מעמד מובנה למושג "רפואת התמכרויות". כמו כן איתור מוקדם בקרב ילדים ובני נוער ומתן מענה לא מתייג ודיסקרטי".