יום ראשון, יולי 19, 2026
חדשות באר שבע

הסופה פגעה בבאר שבע עצים קרסו, דודי שמש עפו בשכונה ג’ – נזקי מזג האוויר הקיצוני הובילו גם לביטול חגיגות יום העצמאות וגרמו לנזקים כלכליים של מיליונים 

מזג האוויר הלא יציב והרוחות העזות שפקדו את ישראל ביום העצמאות ה-77 גבו מחיר כפול: הם גרמו לנזקים פיזיים בשכונות שונות בבאר שבע, ובמקביל הובילו לגל ביטולים נרחב של חגיגות יום העצמאות ברחבי הארץ, כולל בעיר באר שבע עצמה. הנזק מביטול האירועים נאמד במיליוני שקלים לענף הבידור וההפקות, והחשש ממקורן של שריפות רבות בהצתות מכוונות מוסיף נופך מדאיג למצב.

נזקי הסופה הפיזיים: שכונה ג’ בבאר שבע נפגעה בעוצמה – עצים קורסים, דודי שמש עפים ותושבים ללא חשמל

אחד ממוקדי הפגיעה הבולטים של הסופה שהתחוללה ביום העצמאות היה בשכונה ג’ בעיר באר שבע. הרוחות העזות והאובך הכבד שהתלווה אליהן הותירו אחריהם שובל של נזקים ברחובות השכונה. ברחוב גולומב, לדוגמה, קרס עץ על כבלי חשמל, אירוע שהותיר מספר בתים באותו רחוב מנותקים מאספקת חשמל.

מודעה

תושבים בשכונה דיווחו על נזקים חמורים נוספים: דודי שמש רבים התנתקו ממקומם על הגגות ועפו באוויר, מה שמעיד על עוצמת הרוחות. נזילות מים נגרמו לבתים ככל הנראה בעקבות פגיעה בגגות או בדודי השמש שהועפו. התחושה בשכונה הייתה של פחד גדול. אחד התושבים סיפר לחדשות באר שבע והנגב על הקושי לנשום: “ניסיתי לצאת למשמרת בעבודה, אבל הסופה לא נתנה לנשום. פשוט נחנקתי מהחול. חזרתי הביתה”. אותו תושב הוסיף כי הוא “גר פה כל החיים – לא זוכר סופה כזו דווקא ביום העצמאות”. למרבה המזל, על אף הנזקים הרבים והפחד, לא דווח עד כה על נפגעים בנפש בשכונה. “במזל גדול אף אחד לא נפגע, זה יכול היה להיגמר הרבה יותר גרוע”, סיכם תושב אחר.

צוותי חירום בפעולה: תיקון תקלות והסרת מפגעים בשכונה

בעקבות הנזקים, הוזנקו לשכונה ג’ בבאר שבע צוותי חירום של חברת החשמל, הפועלים להחזרת זרם החשמל לבתים המנותקים ולטיפול בתקלות בתשתיות החשמל שנפגעו. במקביל, צוותי עירייה פועלים בשטח לטיפול בנזקי הסופה, הסרת עצים שקרסו, פינוי מפגעים אחרים וסיוע לתושבים בהתמודדות עם הנזקים. הציבור התבקש להתרחק מעצים, קווי חשמל רופפים ומבנים מסוכנים, ולהישמע להנחיות כוחות ההצלה והעירייה הפועלים במקום.

מודעה

השפעה רחבה: ביטול חגיגות יום העצמאות בכל הארץ ונזק כלכלי עצום

נזקי מזג האוויר לא הסתכמו רק בפגיעות פיזיות מקומיות. מזג האוויר הלא יציב, שהתבטא ברוחות עזות ותנאי יובש קיצוניים, יצר תנאים אידיאליים להתפשטות שריפות. שריפות ענק השתוללו במיוחד באזור ירושלים, והעסיקו כוחות כיבוי רבים. מצב זה, בתוספת החשש הבטיחותי הנובע ישירות מהרוחות העזות באירועים המוניים, הוביל לגל ביטולים גדול של חגיגות יום העצמאות ברחבי הארץ.

מודעה

רשויות מקומיות רבות, ובהן ערים גדולות כמו אשדוד, באר שבע ואשקלון, היו בין הראשונות שהודיעו על דחייה או ביטול של החגיגות ביוזמתן המקומית, עוד לפני הנחיית מערך הכבאות. אולם בהמשך, הודעה רשמית של מערך הכבאות וההצלה על כך שאינו יכול לאבטח את אירועי העצמאות הדורשים נוכחות לוחמי אש, הובילה לגל ביטולים גדול במיוחד, והותירה ערים רבות ללא חגיגות ציבוריות בערב יום העצמאות וגם ביום החג עצמו (כמו במקרה של באר שבע, שדחתה את המופעים לקיץ).

מודעה

נזק של מיליוני שקלים לתעשיית הבידור וההפקה: סעיף “כוח עליון” והשלכות כלכליות

לגל הביטולים הנרחב של אירועי יום העצמאות יש השלכות כלכליות דרמטיות. הביטולים המאסיביים גורמים לנזק המוערך במיליוני שקלים לכל התעשייה המעורבת בארגון והפקת האירועים הללו. הנפגעים העיקריים הם אמנים, אנשי במה והפקה, ספקים, אנשי סאונד ותאורה, וכן סוחרים ובעלי עסקים שציפו להתפרנס מהפעילות סביב הבימות וההופעות.

במקרים רבים, ביטולים עקב נסיבות בלתי צפויות כמו מזג אוויר קיצוני נכללים תחת סעיף “כוח עליון” בחוזים, מה שפוטר לעיתים גורמים מחבות מלאה, אך עדיין מותיר את הספקים ואנשי המקצוע עם נזק כלכלי משמעותי והוצאות שכבר בוצעו. “האינטרס של כולם לצאת מהאירוע הקשה הזה עם פגיעה כלכלית מינימלית”, נאמר בהקשר זה, מתוך הבנה הדדית של הנזק שנגרם.

יום העצמאות בצל המלחמה ומזג האוויר: ניסיון לחגוג וחשד להצתות

יום העצמאות ה-77 נחגג השנה בצל מלחמת חרבות ברזל המתמשכת. על אף שהחגיגות לא שבו להיקפן המלא כפי שהיה לפני המלחמה, רשויות מקומיות רבות ניסו מעט להרים ראש ולציין את יום העצמאות בשמחה עם הופעות ובימות שונות לתושבים. אולם, מזג האוויר הקיצוני טרף את הקלפים ומנע את קיום רובן המכריע של חגיגות החוץ.

נוסף על האתגר הבטיחותי ממזג האוויר עצמו, נבדק גם חשד כי מקורן של חלק מהשריפות הגדולות שפרצו נעוץ בהצתות מכוונות. אם חשד זה יתאמת, הדבר יוסיף מימד פלילי ומדאיג למצב, שכן הצתות מכוונות בתנאי מזג אוויר כאלה עלולות לגרום לנזקים הרסניים ואף לסכן חיים.

הנזקים בבאר שבע, הן הפיזיים בשכונות והן ההשלכות של ביטול החגיגות, משקפים את ההשפעה הרחבה של מזג האוויר הקיצוני על החיים בישראל, ומדגישים את המחיר הכלכלי הכרוך בביטול אירועים גדולים לצד המאבק היומיומי של תושבים בנזקי הסופה.

מודעה

לגלות עוד מהאתר חדשות באר שבע - BEER SHEVA

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

מאמרים קשורים

1 מתוך 87

לגלות עוד מהאתר חדשות באר שבע - BEER SHEVA

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא