ארבעה אזרחי ישראל, חלקם פלסטינים שנכנסו במסגרת “איחוד משפחות”, נעצרו בפעילות מסוערבת של ימ”ס ושב”כ. הם נאשמים שהקימו תשתית טרור, תכננו פיגוע ירי בתחנה המרכזית בבאר שבע וירי לעבר תחנת משטרה. הנאשם המרכזי הגדיר את עצמו כ”מפקד” ומינה “מהנדס” להכנת מטענים.
חשיפת תשתית הטרור בנגב: מעצר מסוערב רגע לפני ביצוע
במסגרת פעילות חקירתית ומבצעית משותפת של שירות הביטחון הכללי (שב”כ) והיחידה המרכזית (ימ”ר) במחוז הדרומי של משטרת ישראל, נחשפה וסוכלה התארגנות טרור חמורה של ארבעה צעירים, אזרחי ישראל תושבי היישוב שגב שלום והפזורה הבדואית בנגב. הארבעה, בני משפחה אחת שהינם פלסטינים שנכנסו לישראל במסגרת הליך “איחוד משפחות”, נעצרו במהלך החודשים מאי ויוני 2026 בפעילות מבצעית מורכבת ומסוערבת של לוחמי ימ”ס דרום של משמר הגבול (מג”ב). מעצרם של חברי החוליה בוצע בשלבי התארגנות מתקדמים, כאשר על פי גורמי הביטחון, אחד המעורבים אף נעצר ממש כשהיה בדרכו להוציא לפועל פיגוע, וברשותם נמצאו כלי נשק וחומרי חבלה.
התוכנית המבצעית: מפיגוע דקירה המוני לפיגוע ירי בתחנה המרכזית
ממצאי החקירה של חוליית פח”ע בימ”ר דרום והשב”כ העלו כי חברי החוליה קשרו קשר לקדם ולבצע שורה של פעולות טרור רצחניות נגד יעדים אזרחיים וביטחוניים, מתוך מניע אידיאולוגי-לאומני. על פי כתב האישום, על רקע פעילות כוחות הביטחון ברצועת עזה וביהודה ושומרון, תכננו הנאשם המרכזי ונאשם נוסף לבצע פיגוע המוני בתחנה המרכזית בעיר באר שבע. בתחילה, תכננו השניים להוציא לפועל פיגוע דקירה נגד אזרחים רבים. עם זאת, בהמשך הם החליטו לשנות את התוכנית ולסגת ממנה, לאחר שסברו כי שימוש בסכינים לא יביא לתוצאה הקטלנית שאליה כיוונו, ועברו לתכנן פיגוע ירי המוני באמצעות כלי נשק. בנוסף לכך, תכננו חברי החוליה לבצע פיגוע ירי לעבר תחנת המשטרה בשגב שלום ולהקים תשתית טרור מקומית שמטרתה לפגוע בכוחות הביטחון השונים הפועלים ביישוב.
מפקד, מהנדס וסרטוני חמאס: כך פעלה ההתארגנות ברשתות
מכתב האישום, שהוגש הבוקר (שישי) על ידי עו”ד הילה דרימר-יאיר מפרקליטות מחוז דרום לבית המשפט המחוזי בבאר שבע, עולה כי הפעילות החלה בחלקה עוד כשהנאשמים היו קטינים. הנאשם המרכזי ניהל לאורך תקופה ממושכת חשבון אינסטגרם ציבורי, ששימש במה להסתה ותמיכה מפורשת בארגוני טרור, בהם חמאס, גדודי עז א-דין אל-קסאם וארגון “גוב האריות”. הפרסומים כללו סרטוני זוועה מטבח 7 באוקטובר, תמונות של פעילי טרור, דברי שבח למחבלים בכירים וקריאות מפורשות לג’יהאד ומות קדושים.
חקירת כוחות הביטחון חשפה כי ההחלטה להקים את ארגון הטרור גמלה בליבו של הנאשם המרכזי עוד בשנת 2021, בעקבות אירועי מבצע “שומר החומות”. לצורך כך, הוא פתח קבוצות ייעודיות ברשתות החברתיות, פרסם בהן תכנים ג’יהאדיסטיים ומדריכים להכנת מטעני חבלה, וגייס אליהן את שלושת הנאשמים הנוספים שנענו להצעתו. בתוך המבנה הארגוני של החוליה, הגדיר עצמו הנאשם המרכזי כ”מפקד” הארגון, חילק לחברים תפקידים וכינויים, ואף מינה את אחד הנאשמים לתפקיד ה”מהנדס” – שהוריד למכשירו סרטון הכולל מדריך מעשי להכנת מטעני חבלה.
סעיפי האישום החמורים
לאור חומרת הממצאים, הפרקליטות מייחסת לנאשמים עבירות ביטחוניות חמורות, בהן קשירת קשר לביצוע מעשה טרור, ואימונים או הדרכה למטרות טרור. לנאשם המרכזי מיוחסות בנוסף עבירות של הסתה לטרור וגילוי הזדהות עם ארגון טרור. במשטרה ובשב”כ הדגישו כי הם רואים בחומרה רבה מעורבות של אזרחים ישראלים בפעילות טרור וימשיכו לפעול בנחישות לסיכולה. במקביל, כתב אישום נוסף שהוגש לאחרונה נגד חסין גנאים ועבד אלרחים חמידה מירושלים בגין תכנון פיגוע מטען בבסיס ענתות, מדגיש את המאמץ המתמשך של כוחות הביטחון לסיכול תשתיות טרור עצמאיות בשלבי התארגנות.
| חדשות באר שבע מכבדת את זכויות היוצרים ועושה את כל המאמצים לאיתור בעלי הזכויות של היצירות הכלולות בכל הכתבות שלנו ברשת. במידה ומצאתם יצירה שאת/ה בעלי הזכויות עליה ואתם מעוניינים להוריד אותה מהכתבה או להוסיף לה קרדיט, אנא פנו אלינו למייל: [email protected] |
לגלות עוד מהאתר חדשות באר שבע - BEER SHEVA
Subscribe to get the latest posts sent to your email.


























